Forum Dante-HD

 
 FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Comunicat site CASMB

 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Dante-HD -> Salarii
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Silvia BalasoiuData inscrierii: 04/Iul/2006
Mesaje: 23

MesajTrimis: Vin Noi 23, 2007 3:26 pm    Titlul subiectului: Comunicat site CASMB Raspunde cu citat (quote)

2007.10.30 - ANUNT IMPORTANT
In atentia angajatorilor

In vederea cresterii operativitatii si a evitarii aglomeratiei la ghiseele C.A.S.-M.B., conducerea C.A.S.-M.B. aproba urmatoarea procedura de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate de catre persoanele fizice care, potrivit Ordinului Presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 617/13.08.2007, pentru aprobarea normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate la FNUASS, "realizeaza venituri din salarii, care, potrivit CODULUI FISCAL, nu sunt impozabile si care nu mai realizeaza alte venituri, au obligatia platii contributiei lunare calculate la un salariu minim brut pe tara. Contributia se plateste in mod direct de aceste persoane la C.A.S. pentru care au optat. Angajatorii acestor persoane nu calculeaza si nu vireaza pentru veniturile salariale realizate de acestia contributia prevazuta de lege pentru angajator" (Cap. III Sectiunea 1 art. 5 alin 6):
In cazul in care angajatorul doreste sa efectueze demersurile pentru angajatii pe care ii are, trebuie sa indeplineasca urmatoarea procedura:
Pentru fiecare angajat trebuie sa depuna urmatoarele documente:
o Copie CI/BI
o Declaratie pe proprie raspundere a angajatului de unde sa rezulte ca nu mai realizeaza alte venituri (decat cele provenite din activitatea de salariat).
o Adeverinta de la angajator in care se mentioneaza data angajarii si data pana la care acesta a retinut si virat contributia la FNUASS.
Plata se face centralizat in contul RO86TREZ7002621050302XXX cu o suma care rezulta din numarul total de angajati x 25 de lei (CASS la un salariu minim brut pe tara).
Beneficiar: Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti
Cod de Identificare Fiscala: 11629740
Cont deschis la Trezoreria Operativa a Municipiului Bucuresti
Copia ordinului de plata impreuna cu un tabel centralizator se va depune la camera 6, sediul din Str. Ilfov, nr. 4, sector 5.
Tabelul va avea urmatoarea structura:
§ Numar curent;
§ Nume si prenume;
§ CNP;
§ Suma virata;
§ Total (care trebuie sa fie egal cu suma de pe ordinul de plata).


In cazul in care angajatorul nu doreste sa efectueze aceste demersuri, angajatul este obligat sa se prezinte cu urmatoarele documente:
Copie CI/BI;
o Declaratie pe proprie raspundere a angajatului de unde sa rezulte ca nu mai realizeaza alte venituri (decat cele provenite din activitatea de salariat).
o Adeverinta de la angajator in care se mentioneaza data angajarii si data pana la care acesta a retinut si virat contributia la FNUASS.

Prezentarea pentru efectuarea platii se face in functie de sectorul de domiciliu al platitorului astfel:
§ Sectoarele 1, 2, 3 si 4 - Calea Mosilor, nr. 274, Sector 2;
§ Sectoarele 5 si 6 - Intr. Capelei, nr. 9-11, Sector 6.

Program de lucru: Luni-Joi 8,30-14,30

Precizam ca, persoanele la care face referire art. 5 alin. 6 sunt cele cuprinse in Legea nr. 571/2003 privind codul fiscal art. 55 alin. 4 lit. k.1 si l.
Incepand cu raportarile pentru luna septembrie persoanele care fac parte din aceasta categorie vor fi scoase de pe lista de angajati (anexa 2.A).
Dovada calitatii de asigurat se realizeaza pentru ultimii 5 ani.
In cazul in care calitatea de asigurat actuala este mai mica de 5 ani, este necesar a se depune documentele justificative corespunzatoare categoriei/categoriilor de asigurat din care a facut parte īn perioada anterioara.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Dante-HD -> Salarii Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta in limba romana: Romanian phpBB online community